Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoogtepunt Amsterdam Gay Pride zaterdag op NPO 3

Medianieuws

De publieke omroepen staat zaterdag ook in het teken van Amsterdam Gay Pride. AVROTROS verslaat voor de zesde keer de wereldberoemde botenparade, het hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride. Vanaf de Prinsengracht verzorgt Art Rooijakkers samen met sidekick Richard Groenendijk dit jaar het commentaar op de jaarlijkse bonte botenparade.

Art en Richard ontvangen onder anderen Karin Bloemen, Sharon Doorson, Boris Dittrich en André van Duin.

Vanaf het water op een kleine sloep brengt Patrick Martens verslag uit van de versierde boten. Hij spreekt onder meer met bekende Nederlanders en buitenlandse sterren. De Gay Pride wordt dit jaar voor de 20e keer georganiseerd in Amsterdam door Stichting Amsterdam Gay Pride.

Het verslag van deze Canal Parade is overdag live te volgen via NPO3.nl en op de Amsterdamse stadszender AT5 vanaf 14.00 uur. 's Avonds is de compilatie van de Canal Parade vanaf 21.45 uur te zien op NPO 3. [Radio.NL]

Jury
De jurering van de Botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride ligt zaterdag in handen van schrijver en presentator Cornald Maas (voorzitter), nieuwslezer Rik van de Westelaken, journaliste Margriet van der Linden, modeontwerper Bas Kosters en Irene Hemelaar, directeur LHBTI-emancipatie van de Stichting Amsterdam Gay Pride.

De jury, die dit jaar op een ponton zit aan de Keizersgracht, beoordeelt de 80 deelnemers op basis van drie hoofdcriteria. Maas: "Wie verbeeldt het thema van dit jaar het beste? Welke boot heeft de mooiste uitvoering en welke deelnemers steken hun nek uit en schudden ons wakker met een maatschappelijk thema?" De prijsuitreiking aan de teams van de winnende boten vindt plaats tijdens het slotevenement van de Amsterdam Gay Pride, op zondag 2 augustus op het Rembrandtplein.

Gerelateerde Artikelen