Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VS: Entercom en Bonneville ruilen radiostations in Denver en LA

Medianieuws

Entercom, een van de grotere radioconcerns van de VS, heeft met Bonneville International een overeenkomst bereikt voor de ruil van vijf radiostations. Bonneville krijgt vier radiostations in Denver in ruil voor één radiostation in Los Angeles. Door de overeenkomst kan Entercom eindelijk de radiostations van Lincoln Financial Media inlijven.

In december werd bekend dat Entercom, eigenaar van meer dan 100 radiostations, 15 radiostations overnam van Lincoln Financial Media in Atlanta, Denver, Miami en San Diego. En dat voor een dumpprijs van $105 miljoen.

Door de overname kreeg Entercom in Denver met 10 radiostations een te groot aandeel en daarom lagen de verschillende waakhonden dwars. Aanvankelijk leek het erop dat er slechts één radiostation verkocht hoefde te worden, maar dit werden er uiteindelijk drie.

Afgelopen week sloot Entercom een overeenkomst met Bonneville International voor een ruil van verschillende radiostations. Zo krijgt Entercom de classic rockzender 100.3 The Sound (KSWD), terwijl Bonneville vier radiostations in Denver: de popzender KOSI 101, de countryzender 98.5 KYGO en de sportzenders 104.3 The Fan (KKFN) en 1600 The Zone (KEPN). Daarnaast betaalt Bonneville $5 miljoen aan Entercom.

KYGO is met 5,3% marktaandeel momenteel het vierde radiostation van Denver. KOSI 101 volgt met 4,7% op de zesde plaats. The Sound staat momenteel met 3,7% marktaandeel op de zesde plaats in Los Angeles.

Door de ruil heeft Bonneville zich nu geheel uit de top 10 grootste radiomarkten getrokken. In 2011 werden de radiostations in Chicago en Washington DC al verkocht.

De ruil van de radiostations tussen Bonneville en Entercom moet nog wel goedgekeurd worden door mediawaakhond FCC. Inmiddels hebben de radiogroepen wel al de controle overgenomen van hun nieuwe aanwinsten middels een ‘time brokerage agreement'. Op papier blijven de radiostations nog eigendom van de oude eigenaar, alleen worden ze wel al geëxploiteerd door de nieuwe eigenaar.

Nu Entercom vier radiostations van de hand doet in Denver heeft het radioconcern eindelijk de resterende radiostations van Lincoln Financial Media kunnen inlijven. Inmiddels draaien al deze stations al onder de vlag van Entercom en binnen enkele weken worden de eerste formatwijzigingen verwacht bij de nieuwe aanwinsten die niet goed genoeg scoren. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen