Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Omroepsters exit bij VRT (filmpjes)

Medianieuws

[Update1] De Vlaamse publieke omroep VRT heeft als één van de laatste omroepen afscheid genomen van het fenomeen omroepster. Donderdagavond waren de laatste vier voor het laatst te zien op Een. De VRT heeft besloten met haar tijd mee te gaan en heeft daarom besloten te stoppen met omroepsters.

Terwijl Nederland jaren geleden al afscheid nam van omroepsters op televisie, bleven ze op de Vlaamse publieke tv-zender Eén nog altijd elke avond in beeld verschijnen om te vertellen welke programma’s er die avond te zien zouden zijn. Donderdagavond kwam ook bij onze zuiderburen een einde aan dit tijdperk.

Omroepsters Saartje Vandendriessche, Andrea Croonenberghs, Geena Lisa en Eva Daeleman namen samen afscheid genomen van de Eén-kijkers. Ze deden dat eerst met een afzonderlijke presentatie, en sloten de avond na Tourtalkshow "Vive le vélo" samen af. Ze bedankten de kijkers voor de warme reacties na hun aangekondigde afscheid.

"We kwamen graag ongevraagd bij u binnen in de huiskamer. We hopen dat u ons een beetje zal missen", aldus Andrea Croonenberghs. Het viertal stak even de draak met zichzelf door te verwijzen naar hun kapsels, opvallende outfits of vermeende tics.

"We zullen uw warme reacties op dit aangekondigde afscheid niet snel vergeten. Bedankt om ons graag te zien", besloot Geena Lisa. [Radio.NL/VRT Nieuws]Gerelateerde Artikelen