Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: Absolute radio vervangt Planet Rock op FM in Birmingham

Medianieuws

De pop-rockzender Absolute Radio is binnenkort ook buiten de regio Londen op FM te ontvangen. Vanaf maandag 7 september is het radiostation in de regio Birmingham op 105.2 FM te beluisteren. Momenteel zendt Planet Rock nog uit via deze frequentie.

VK: Absolute radio vervangt Planet Rock op FM in Birmingham De frequentie 105.2 FM in Birmingham, met een potentieel bereik van drie miljoen luisteraars, werd in 2003 toegewezen aan de alternatieve jongerenzender Kerrang Radio. In juni 2013 verdween Kerrang opeens van FM. Eigenaar Bauer Media had besloten de frequentie in te gaan zetten voor de classic rockzender Planet Rock.

De verandering pakte slecht uit, want met Planet Rock bereikt Bauer op de FM-frequentie een derde minder luisteraars dan destijds met Kerrang Radio.

Bauer heeft nu besloten om opnieuw een ander radiostation te gaan uitzenden op 105.2 FM in de Engelse West-Midlands. Vanaf maandag 7 september is Absolute Radio te ontvangen op deze frequentie. De pop-rockzender is hierdoor voor het eerst op FM te ontvangen buiten de regio Londen.

Absolute radio is momenteel in Londen op 105.8 FM te ontvangen, alsmede landelijk via de middengolf en DAB. Via de frequentie in Birmingham zal grotendeels hetzelfde programma worden uitgezonden als via de middengolf en DAB. Alleen zullen de reclameblokken lokaal ingevuld gaan worden. Daarnaast blijven ook de voetbalwedstrijden van West Brom en Aston Villa te volgen op FM in Birmingham.

Weekenddeejay Frank Skinner, die afkomstig is uit de regio Birmingham, wordt het gezicht van de marketingcampagne rondom de start van Absolute Radio op 105.2 FM.

Het vervangen van Planet Rock op FM door Absolute Radio maakt deel uit van de landelijke strategie van Bauer Media, die zicht richt op de grote merken Absolute, Magic en Kiss. Planet Rock blijft wel landelijk via DAB beschikbaar. Wel zal de zender dekking in moeten leveren als volgend jaar verhuisd wordt naar het tweede landelijke DAB-net voor commerciële radio. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen