Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NOS vaart live mee met SAIL Amsterdam 2015

Medianieuws

De NOS doet woensdag (19 augustus) verslag van SAIL, het grootste publieksevenement van Nederland. Tussen 14.00 en 17.00 uur is de SAIL-In Parade, traditiegetrouw de aftrap voor het nautische evenement, live te volgen. Tussen 19.30 en 19.55 uur worden de hoogtepunten van de openingsdag van SAIL nog een keer op een rijtje gezet. Beide NOS-uitzendingen zijn te zien op NPO 1.

Onder aanvoering van de klipper Stad Amsterdam varen ruim 600 schepen in konvooi vanuit IJmuiden over het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Eén van de blikvangers die deze editie meevaart, is de boot van Team Brunel, de Nederlandse deelnemer aan de Volvo Ocean Race.

Dionne Stax neemt vanuit de NOS-studio op de kop van het Java-eiland de presentatie voor haar rekening. Herman van der Zandt doet vanaf een boot op het water verslag, terwijl Siham Raijoul meevaart met de Stad Amsterdam.

De negende editie van SAIL Amsterdam vindt dit jaar plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus. De schepen meren na de intocht af in de Amsterdamse IJhaven, waar ze vervolgens vier dagen voor het publiek te bekijken en bezoeken zijn. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen