Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Talkshow in tweede seizoen De fractie vanaf 31 augustus op NPO2

Medianieuws

De politieke dramaserie De Fractie, waarin de belevenissen van de Vrijzinnige Partij Nederland worden gevolgd, is vanaf maandag 31 augustus weer te zien bij de VPRO op NPO2. De opnames voor seizoen 2 van De fractie starten op 24 juli.

In het nieuwe seizoen komen de zaken op scherp te staan: na het aftreden van fractievoorzitter Marise Collee doen Tim Snel, Michael de Jonge en Dara Westerhof een gooi naar de macht in de VPN. Partijleider Jan Leusingh houdt zijn voorkeur geheim, en staat tegelijkertijd zelf voor lastige keuzes in zijn privéleven.

Terwijl Vincent Capteijns positie als spindoctor onder druk komt te staan, kiezen de fractieleden steeds meer hun eigen weg en is er van fractiediscipline steeds minder sprake. Ondertussen worden de VPN-politici op de huid gezeten door een dagelijkse politieke talkshow,  die de agenda van de politiek flink gaat beïnvloeden; de bijzondere band tussen Tim en de brutale presentatrice gaat daarbij een grote rol spelen.

De Fractie is vernieuwend politiek drama dat zich afspeelt middenin de realiteit èn de politieke actualiteit, naar een idee van Femke Halsema en Gijs van de Westelaken (producent Column Film).

De VPRO zendt De Fractie wekelijks uit op maandag om 21.15 uur op NPO2. Joris Smit (Tim Snel), Sandra Mattie (Marise Collee), Tijn Docter (Vincent Capteijn), Han Kerckhoffs (Jan Leusingh), Mads Wittermans (Michael de Jonge), Marie-Louise Stheins (Corine van Daalen) en Nadia Amin (Dara Westerhof)  spelen de hoofdrollen.

De regie is in handen van Thomas Korthals Altes en – nieuw dit seizoen - Rita Horst en Hanro Smitsman. De scenario’s worden geschreven door Roel Janssen, Barry Smit, Daan Windhorst, Marcel Osterop, Charles den Tex en Toine Heijmans, onder eindredactie van Jan Eilander en Gijs van de Westelaken.

Fictief
Hoewel in de serie de fractie en haar Kamerleden evenals de partij hierachter fictief zijn, maken ze deel uit van de politieke werkelijkheid: het kabinet is het huidige kabinet en de overige politici en partijen zijn wie ze zijn en heten zoals ze heten. Dankzij een unieke productionele aanpak wordt de politieke actualiteit in de weken dat de serie wordt uitgezonden geïntegreerd in de afleveringen zelf. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen