Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lokale omroep Funx staat stil bij de afschaffing van slavernij

Medianieuws

De lokale omroep FunX staat woensdag (1 juli) in het teken van Keti Koti. De hele dag horen luisteraars hoe deejays, artiesten en luisteraars stil staan bij het koloniale verleden en vieren ze de afschaffing van de slavernij. 's Avonds staan twee FunX verslaggevers op pad in in Amsterdam en Rotterdam.

FunX presentatrice Shay bezocht samen met enkele onbekende rappers monumenten in Amsterdam waarop de tekenen van de slavernij te zien zijn. In het FunX programma Start, van 07.00 tot 10.00 uur, is te horen was de rappers van deze tour vonden.

De rappers duiken bovendien de hele dag in het leven van slaven, slavenhouders en vrije slaven. Op FunX brengen ze luisteraars verhalen over het slavernijverleden. 's Avonds doet FunX tussen 19.00 en 21.00 uur verslag van Keti Koti Festivals in Amsterdam en Rotterdam.

Nederland beleeft het Keti Koti Festival op het Museumplein in Amsterdam, met muziek van Typhoon, Kenny B en Sarah Jane. De herdenking vindt rond het middaguur plaats in het Oosterpark in Amsterdam. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen