Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verdeling radiofrequenties geen onderdeel regeerakkoord

Medianieuws

Het belooft donderdag een spannend debat te worden in de Tweede Kamer over de radiofrequenties. De verdeling (verlengen of veilen) maakt namelijk geen deel uit van het regeerakkoord, zo vertelde VVD-kamerlid Bart de Liefde maandagavond in Haagse Lobby op Radio 1. En dus is het nog onzeker of Minister Kamp een meerderheid weet te vinden voor zijn veilingplannen.

De Liefde noemt het onderwerp radiofrequenties dan ook een heel interessant dossier: “Er zijn afspraken over gemaakt in het regeerakkoord en er is vooraf geen meerderheid. De kwestie ligt echt open”

Dat de PvdA dan ook tegen een veiling is, vind hij dan ook niet vreemd. “Bij het overleg in maart gaven zij de voorkeur voor verlengen. En ook andere politieke partijen leieten weten voor verlengen te zijn.”

Ook binnen de VVD, waar Minister Kamp lid van is, liggen alle opties nog open: “Voor ons staat de keuze nog niet vast. De VVD is van mening dat er voordelen zitten aan het veilen, maar dat er ook  voordelen zitten aan verlengen.” Komende donderdag zal de partij dan ook de nodige vragen gaan stellen aan de Minister.

Eén van de vragen betreft de voorwaarden voor verlengen. De minister stelt in zijn brief dat bij verlengen alles bij het oude gelaten moet worden. “Ik krijg signalen van anderen – radiostations – dat je ook nog wat kan aanpassen aan de voorwaarden, zonder te gaan veilen. Dat vind ik een interessante en zeer relevante vraag.”

Het hele gesprek met Bart de Liefde en BNR hoofdredacteur Sjors Fröhlich is hier terug te luisteren. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen