Kies je favoriete radiostation

Dossiers

EO zendt rectificatie uit in Hufterproef onder druk van de media

Medianieuws

De Evangelische Omroep (EO) zendt woensdagavond onder sterke druk van de media toch een rectificatie uit in het programma Hufterproef, omdat een vrouw onlangs ten onrechte is neergezet als een 'racistisch persoon'. Dat maakte producent Skyhigh TV woensdag bekend.

"In de aflevering van 3 juni nam de mevrouw in kwestie het op voor een vrouw (in werkelijkheid een actrice) die werd gediscrimineerd door een winkelier", aldus een statement op de site van het bedrijf. "Het tegendeel blijkt echter in de gemonteerde uitzending, waar de mevrouw juist lijkt in te stemmen met het handelen van de winkelier."

De EO en Skyhigh TV bieden onder  druk van de media in de verklaring hun 'oprechte excuses' aan voor wat de 51-jarige Sylvia Voogel is overkomen. De omroep komt niet alleen met een rectificatie, maar zet ook een nieuwe montage van de gewraakte uitzending van Hufterproef op Uitzending Gemist. "Zo willen de EO en SkyhighTV rechtdoen aan mevrouw Voogel."

Voogel zei eerder dat ze de EO aan wilde klagen voor smaad. Woensdag vertelde de vrouw in RTL Boulevard dat ze nog niet zeker weet of ze dat doorzet. Voogel wil de rectificatie afwachten. "Ook zijn er mensen van de EO bereid om naar me toe te komen om hun spijt te betuigen. Dat vind ik een positief gebaar van hun kant." [Novum/Radio.NL]]

Gerelateerde Artikelen