Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joy Radio breidt op FM uit naar Drenthe

Medianieuws

Na Groningen en Leeuwarden is Joy Radio nu ook in delen van Drenthe te ontvangen. Sinds vrijdag zendt de hitzender vanuit Hoogersmilde uit op 104.2 FM. De frequentie werd toegewezen door het Agentschap Telecom (AT) in het kader van “Gedragslijn netverbetering FM-omroepband.”

Joy Radio breidt op FM uit naar Drenthe Op Joy Radio worden de beste hits van nu afgewisseld met classics uit de jaren ’90 en ’00. Daarnaast is elk uur landelijk nieuws te horen, aangevuld met landelijk weer en verkeer.

Joy Radio is sinds juli 2014 te ontvangen in Groningen op 104.4 FM. Het station verving het in allerijl opgezette Waterstad FM Hits, dat in april Waterstad FM verving in de Noordelijke provincie.

In januari 2015 nam Joy Radio de frequentie 101.8 FM in Leeuwarden over van Waterstad FM, waardoor de zender ook in delen van Friesland te ontvangen is. Nu heeft Joy Radio haar dekking uitgebreid naar Drenthe. Afgelopen vrijdag is hiervoor een nieuwe FM-frequentie in gebruik genomen. Vanuit Hoogersmilde zendt het radiostation nu uit op 104.2 FM.

Opmerkelijk
De toewijzing van de steunzender in Hoogersmilde in het kader van “Gedragslijn netverbetering FM-omroepband” door het AT mag enigszins opmerkelijk worden genoemd. De frequentie 104.2 FM werd namelijk aangevraagd als ‘netgebonden’ steunzender voor de frequentie 104.4 FM in Groningen. Deze frequentie is echter onderdeel van FM-kavel B13. Dit kavel bevat echter al een FM-frequentie in Hoogersmilde (97.1 FM). Het gevolg is dat kavel B13 nu in Hoogersmilde twee frequenties bevat met grotendeels hetzelfde verzorgingsgebied.

Echter wordt de frequentie 97.1 FM in Hoogersmilde gebruikt door RADIONL, een zusterstation van Joy Radio. Het inzetten van de frequentie 104.2 FM in Hoogersmilde betreft dus geen ‘netverbetering’, maar een uitbreiding van een FM-net van een radiozender. Immers, als via de oorspronkelijke frequenties van kavel B13 één hetzelfde radioprogramma zou worden uitgezonden, was de frequentie 104.2 FM in Hoogersmilde niet nodig geweest. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen