Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Samen tegen kinderkanker op NPO 1

Medianieuws

Diverse BN'ers binden woensdag op NPO 1 de strijd aan tegen kinderkanker. Tijdens de uitzending zijn indringende portretten te zien van kinderen met kanker, maar ook hoopvolle verhalen van kinderen die op weg zijn naar genezing.

Antoinette Hertsenberg presenteert de speciale uitzending 'Samen tegen kinderkanker, geef KiKa de 10'. Samen met Erica Terpstra en André van Duin als Meneer Wijdbeens vraagt zij op NPO 1 aan heel Nederland om éénmalig 10 euro te doneren voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

Bekende artiesten
Verschillende bekende artiesten als Jeroen van der Boom, DJ Don Diablo, illusionist en arts Victor Mids, Carolina Dijkhuijzen, Ferry Doedens, 3JS, Shirma Rouse, Elske Dewall en de band Racoon verzorgen woensdag (20 mei) optredens. Ook de meidengroep K3 verschijnt nog een keer op het podium. Daarnaast is er een speciale rol weggelegd voor Chantal Janzen, Guus Meeuwis, Claudia de Breij, Nance en Lieke van Lexmond.

Kostbaar onderzoek
Op dit moment geneest 75% van de kinderen met kanker. Dat is goed, maar niet goed genoeg. KiKa wil de genezingskans in 2025 naar 95% vergroten. Om dit te realiseren, is veel kostbaar onderzoek nodig. Hoe meer onderzoek gefinancierd kan worden, hoe groter de kans dat meer kinderen met kanker in de toekomst kunnen genezen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen