Kies je favoriete radiostation

Dossiers

KIIS FM LA grootste ‘verdienzender’ van de VS

Medianieuws

102.7 KIIS FM in Los Angeles mag zich na vijf jaar eindelijk weer de grootste verdienzender van de VS noemen. Volgens BIA/Kelsey wist het radiostation in 2014 $65,9 miljoen aan reclame-inkomsten binnen te slepen. De afgelopen vier jaar was WTOP in Washington de grootste verdienzender van de VS.

KIIS FM LA grootste ‘verdienzender’ van de VS Opvallend is dat op KIIS na alle stations in de top 10 minder of gelijke omzet scoorden als in 2013. CBS Radio is het best vertegenwoordigd in de top 10 met vijf radiostations. iHeart Media, voorheen Clear Channel, volgt met vier radiostations.

Het predicaat ‘grootste verdienzender’ is alvast een vervroegd verjaardagscadeau voor KIIS FM. In oktober is het precies 40 jaar geleden dat de legendarische callsigns voor het eerst door de ether schalden. Inmiddels is KIIS FM niet meer weg te denken uit het radiolandschap en is de zender al 30 jaar “LA’s number one hit music station’. Op dit moment staat KIIS samen met zusterstation KOST 103.5 op de eerste plaats bij de luistercijfers.

Opvallend is ook de flinke groei die de omzet van KIIS laat zien: ruim vier miljoen Dollar meer dan in 2013. De laatste keer dat KIIS een soortgelijke omzet wist te behalen was in 2008.

De nieuwszender WTOP heeft na vier jaar moeten buigen voor KIIS. De omzet van het radiostation bleef echter gelijk met $63,5 miljoen. Ook Z100 (WHTZ) bleef steken op $51,0 miljoen. De hitzender blijft hiermee derde.

WCBS Newsradio 880 en 104.3 My FM (KBIG) daarentegen zagen hun omzet dalen. Vooral voor laatstgenoemde zender is dit opmerkelijk aangezien de popzender in 2014 regelmatig marktleider was in Los Angeles.

Verlies was er ook voor 106.7 Lite FM (WLTW). De jarenlange onbetwiste marktleider van New York City heeft afgelopen jaar meerdere maanden op een rij moeten buigen voor (W)CBS FM en dat heeft de zender flink wat reclame-inkomsten gekost. CBS FM daarentegen staat niet in de top 10. Ook de nummers 7 tot en met 10 zagen allen hun omzet dalen in 2014. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen