Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlanders willen wereldrecord TV kijken weer verbreken

Medianieuws

In Nijmegen start in de nacht van donderdag op vrijdag om middernacht een wereldrecordpoging TV kijken. Het huidige record van de TV-marathon is 91 uur en staat op naam van de Canadese online TV zender CraveTV. Er moet dus langer dan 91 uur TV worden gekeken.

In 2014 werd het record ook verbroken. Toen keken vier Nederlanders maar liefst 88 uur aaneengesloten televisie. De deelnemers in Nijmegen kijken bijna 4 dagen lang films, TV, serie's, en al het andere wat maar voorbij kan komen op een televisie.

Volgens de reglementen van Guinness World Records moeten deelnemers 18 jaar of ouder zijn. Er moet 24 uur gekeken worden en daarna hebben de deelnemers 2 uur slaap, waarna men weer TV gaat kijken voor 24 uur en dan weer 2 uur slaap etc.

De wereldrecordpoging TV kijken zou starten met 4 deelnemers. Maar enkele uren voor de start heeft 1 van de kandidaten zich ziek gemeld.

LIVE MEEKIJKEN kan hier

Het record is inmiddels ook officieel aangemeld bij Guinness World Records. De wereldrecordpoging word georganiseerd door de website zekerwel.nl. Via deze website is de TV-marathon ook live 24/7 te volgen. De winnaar van de wereldrecordpoging TV kijken krijgt een Philips Ambilight TV. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen