Kies je favoriete radiostation

Dossiers

KOST en KIIS samen op 1 in Los Angeles (audio)

Medianieuws

Voor de vierde meetperiode op een rij is KOST 103.5 het populairste radiostation van Los Angeles. Wel moet de zender de koppositie delen met 102.7 KIIS FM. Maar ook K-Earth 101 (KRTH) en 104.3 My FM (KBIG) azen op de koppositie. In New York City blijft 106.7 Lite FM (WLTW) nummer 1.

KOST en KIIS samen op 1 in Los Angeles (audio) Net als in Nederland ebt ook in de Verenigde Staten de kerstpiek bij de radio steeds verder weg. Desondanks weet de (soft)popzender KOST 103.5 haar koppositie vast te houden, zo blijkt uit de februaricijfers van Nielsen Audio.

Wel daalde het marktaandeel opnieuw, maar 5,2% blijft net voldoende om aan kop te blijven. Een mooie opsteker voor deejays als Mark Wallengren, Kari Steele, Bruce Scott (aircheck) en Karen Sharp.

Of dit volgende maand weer lukt is nog sterk de vraag. KOST moet haar koppositie namelijk delen met 102.7 KIIS FM. De hitzender zag haar marktaandeel met 0,2%-punt stijgen.

Concurrentie moordend
De concurrentie in Los Angeles is echter moordend, want tussen de nummer 1 en 4 zit welgeteld 0,2%-punt. K-Earth 101 kan terugkijken op een uitstekende februarimaand. De classic hitszender steeg met een half procentpunt naar 5,1%. De popzender My FM steeg iets minder hard en sluit aan met 5,0% marktaandeel. 97.1 Amp Radio (KAMP) completeert de top vijf. De hitzender steeg door naar 4,6%.

Opvallend is dat ook de nummers zes tot en met acht, het Spaanstalige KLVE 107.5, Jack FM (KCBS) en 100.3 The Sound (KSWD) hun marktaandeel zagen stijgen. The Sound profiteert vooral van de komst van Mark Thompson in de ochtend.

Grote verliezer deze meting is de hip-hopzender Power 106 (KPPR). Door het vertrek van ochtenddeejay Kurt “Big Boy” Alexander ziet het radiostation haar marktaandeel met bijna een half procent dalen en duikelt hierdoor van de vijfde naar de negende plaats.

KIIS is nu marktleider bij alle belangrijke doelgroepen.

Ochtend
Het vertrek van Big Boy is ook goed te zien in de ochtend, waar Power 106 compleet is verdwijnen uit de top 5 van populairste zenders in de ochtend bij de doelgroep 18 tot 34 jaar. Ryan Seacrest op KIIS leidt nu bij deze groep.

Kijkend naar de ochtendcijfers voor de doelgroep 12+ dan staan er drie shows op de hoogste trede: Ryan Seacrest (KIIS), Gary Bryan (K-Earth 101) en Omar Velasco en Argelia Atilano (KLVE). Door Thompson staat The Sound nu op de vijfde plaats.

New York City
Kerst mag dan voorbij zijn, maar de Big Apple laat het “licht” nog massaal aan. Opnieuw is 106.7 Lite FM nummer 1 van de stad. Wel leverde de popzender opnieuw marktaandeel in, maar met 7,0% markaandeel is de concurrentie nog ver weg.

De tweede plaats blijft in handen van (W)CBS FM 101.1. De classic hitszender heeft last van een winterdip en zag het marktaandeel licht dalen naar 6,2%. De urbanzender WBLS 107.5 zag de winst van vorige meetperiode als sneeuw voor de zon verdwijnen en volgt op plaats drie met 5,8%.

Het Spaanstalige Mega 93 9 (WSKQ) en de hitzender Z100 (WHTZ) staan nu op een gedeelde vierde plaats. Beide zenders scoren 5,2% marktaandeel. De nieuwszender 1010 WINS blijft goed presenteren en staan al te trappelen om de top 5 binnen te komen. Het marktaandeel van de zender steeg naar 5,1%.

Door de sterke prestaties blijft Lite marktleider bij de doelgroep 25 tot 54 jaar. De hip-hopzender Power 105.1 (WWPR) blijft het populairst bij de doelgroep 18 tot 34 jaar, terwijl Z100 nu leidt bij de doelgroep 18 tot 49 jaar. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen