Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uitreiking Radio 4 prijs live uitgezonden op Radio 4

Medianieuws

De uitreiking van de Radio 4 Prijs vindt dit jaar plaats op zondag 8 maart. Dit moment en het bijbehorende concert wordt rechtstreeks op Radio 4 van 14.00 tot 15.30 uur live uitgezonden. Het Prinses Christina Concours neemt op deze dag de prijs in TivoliVredenburg in Utrecht in ontvangst.

De publieke klassieke zender beloont het Prinses Christina Concours voor het streven om klassieke muziek een weg te laten vinden naar kinderen en jongeren. Luisteraars horen tijdens de uitzending optredens van musici die verbonden zijn met het Prinses Christina Concours. Onder hen zijn talentvolle musici die al op jonge leeftijd het concours wonnen.

Radio 4 Prijs
De klassieke zender reikt de Radio 4 prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek. Aan de prijs is een sculptuur verbonden en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een zelf te kiezen goed doel. Theo Olof, Jaap van Zweden, het Nederlands Blazers Ensemble, Jan Willem de Vriend en Tania Kross ontvingen eerder de NPO Radio 4 Prijs. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen