Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joy Radio breidt uit naar Friesland

Medianieuws

Na Groningen is Joy Radio nu ook in delen van Friesland te ontvangen. Sinds dinsdagochtend is de hitzender in Leeuwarden en omgeving te ontvangen op 101.8 FM. Tot voor kort was op deze frequentie zusterstation Waterstad FM te horen. Deze zender blijft te ontvangen op 93.2 FM.

Joy Radio breidt uit naar Friesland Joy Radio is sinds juli 2014 te ontvangen in Groningen op 104.4 FM. Het station verving het in allerijl opgezette Waterstad FM Hits, dat in april Waterstad FM verving in de Noordelijke provincie. Joy Radio is het vierde radiostation van Beheer Regionale Radio in Sneek, die hiermee vier van de vijf regionale commerciële zenders in Friesland exploiteert.

Op Joy Radio worden de beste hits van nu afgewisseld met classics uit de jaren ’90 en ’00. Daarnaast is elk uur landelijk nieuws te horen, aangevuld met landelijk weer en verkeer. In de praktijk komt het er op neer dat luisteraars in het noorden verveeld worden met de files in de Randstad, waar de zender niet te ontvangen is, terwijl de files bij Joure of bij Groningen vrijwel nooit gemeld worden.

Binnenkort hoopt Joy Radio haar dekking verder uit te breiden naar delen van Drenthe en het oosten van Friesland. Bij het Agentschap Telecom is een verzoek ingediend om vanuit Hoogersmilde te mogen uitzenden op 104.2 FM. Momenteel wordt deze frequentie internationaal gecoördineerd.

Freez FM kop van Noord-Holland
In de kop van Noord-Holland is op de voormalige RADIONL frequentie 96.0 FM nog steeds dezelfde loop van platen van onder andere De Kast, Johannes Rypma, Twarres, De Rolling Stones, Lenny Kravitz en The Steve Miller Band te horen, met daartussen de aankondiging van dat ‘binnenkort’ Freez FM gaat uitzenden op deze frequentie.

Het is opmerkelijk dat de start zo lang op zich laat wachten, aangezien op deze frequentie een 64% regiogericht programma moet worden uitgezonden en er een dwangsom zit op deze frequentie.

Hoogeveen
Wel heeft Freez FM haar ontvangst in het zuiden van Drenthe verbeterd. In Hoogeveen en omgeving is de pop-rockzender nu te ontvangen op 98.9 FM. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen