Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Noord-Duitse publieke radio staakt middengolfuitzendingen

Medianieuws

De Noord-Duitse publieke omroep NDR stopt begin volgend jaar met uitzenden via de middengolf. Momenteel wordt via vier AM-zenders nog het programma NDR Info Spezial verspreid, maar hier komt op 13 januari een einde aan, zo meldt Radioszene De zenders gaan uit kostenoverwegingen uit.

Noord-Duitse publieke radio staakt middengolfuitzendingen Via de zenders Hamburg-Moorfleet (972 kHz/100 kW), Flensburg (702 kHz/7,5 kW), Lingen (792 kHz/5 kW) en Hannover (828 kHz/19 kW) is dagelijks NDR Info Spezial te horen. Het programma is grote delen van de dag gelijk aan dat van NDR Info, dat in grote delen van Noord-Duitsland via FM te ontvangen in. Daarnaast zendt NDR Info Spezial politieke debatten uit, alsmede scheepvaartberichten en havenconcerten uit Hamburg. Ook wordt enkele uren per dag het programma van Funkhaus Europa van de WDR uitgezonden via de frequenties.

Voordat NDR Info Spezial uit ging zenden via de middengolffrequenties waren NDR N-Joy Radio en NDR 2 te horen via de AM.

De MDR heeft besloten om zich aan te sluiten bij de meeste andere Duitse publieke regionale omroepen door de middengolf af te stoten. Op 13 januari 2015 gaan de vier AM-zenders van de omroep definitief uit. Eerder besloten onder meer de SWR, de MDR en Radio Bremen te stoppen met de AM. Saillant detail is dat de middengolfzender in Hamburg vier jaar geleden nog vervangen is door de NDR.

NDR Info Spezial blijft via internet te beluisteren, alsmede in delen van Noord-Duitsland via DAB+. De scheepvaartberichten blijven via de middengolf te beluisteren op de landelijke zender Deutschlandfunk op AM 1269 kHz. Tot eind 2015 in elk geval, want dan staakt ook dit radiostation zijn uitzendingen via de middengolf. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen