Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerbrandytoren in IJsselstein brandt tot en met 6 januari 2015

Medianieuws

[Update] De Gerbrandytoren is voor de 17e keer omgetoverd tot de Grootste Kerstboom van Nederland. De kerstverlichting in de zendmast brandt sinds zaterdagavond. De ontsteking vond plaats tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in de binnenstad van IJsselstein.

De Grootste Kerstboom van Nederland brand tot en met 6 januari 2015.

"Het was dit jaar spannender dan ooit of de boom ontstoken zou kunnen worden. Er was nog tegen een tekort van € 20.000,-", zo meldt een woordvoeder van Stichting Kerstboom.

De 120 lampen van de ruim 372 meter hoge zendmast in IJsselstein, ook wel bekend als de zendmast Lopik, zijn tot op tientallen kilometers in de omtrek zichtbaar. Net als voorgaande jaren zijn de hijswerkzaamheden uitgevoerd door Volker Wessels Telecom. Het lichtspektakel vindt sinds 1992 plaats. Het lukte de organisatie niet elk jaar om de financiering rond te krijgen. Ook waren er in sommige jaren andere, bijvoorbeeld technische problemen waardoor de lampen niet konden worden aangebracht.

Grootste kerstboom ?
De Gerbrandytoren kan zich overigens niet de grootste kerstboom ter wereld noemen. Die titel is voorbehouden aan het Italiaanse dorpje Gubbio waar drieduizend lampjes tegen de Monte Ingino (Umbrië) zijn aangebracht in de vorm van een boom van 650 meter hoog en 350 meter breed. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen