Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Documentaire ‘Een Prettig Gesprek Met Lieuwe Van Gogh’ op RTL 4

Medianieuws

Theo van Gogh is op 2 november precies tien jaar geleden vermoord. Deze schokkende gebeurtenis heeft ervoor gezorgd dat Theo vooral herinnerd wordt als provocateur en voorvechter van de vrije meningsuiting. Daarom zendt RTL4 de documentaire 'Een prettig gesprek met Lieuwe van Gogh' uit.

Theo van Gogh was bovenal vader en daarom is het grootste slachtoffer van deze moord zijn zoon Lieuwe van Gogh, die zich staande probeert te houden in een leven zonder die vader.

De documentaire 'Een prettig gesprek met Lieuwe van Gogh' is zondag 2 november te zien van 22.30 tot 23.30 uur op RTL 4.

In de documentaire 'Een Prettig Gesprek Met Lieuwe Van Gogh' vertelt hij samen met regisseur Doesjka van Hoogdalem zijn verhaal. Hoe heeft Lieuwe zijn leven opgepakt na de moord op zijn vader? Wat voor vader was Theo? Hoe herinneren zijn vrienden Theo? In verschillende ontspannen gesprekken halen Lieuwe en Doesjka herinneringen op aan Theo en vertelt Lieuwe onder andere over de gebeurtenissen op 2 november, zijn liefde voor Thaiboksen, een internationaal kunstproject waarvoor zijn oor is gekloond en reist hij samen met Doesjka naar New York, waar Lieuwe zijn laatste vakantie met zijn vader doorbracht. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen