Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RTL 4 gaat zaterdag 1 november 25 jaar terug in de tijd

Medianieuws

Ter ere van het 25-jarige jubileum van RTL in Nederland neemt RTL 4 de kijker op zaterdag 1 november de hele dag mee terug in de tijd. RTL kijkt terug met Telekids, Rad Van Fortuin, GTST, Wie Ben Ik?, RTL Boulevard, In Holland Staat Een Huis, Surpriseshow, Idols, Catherine en als laatste met de 5 Uur Show.

RTL zet de programmering op een rij.

Stichting Het Vergeten Kind
Bovendien gaat het multimediabedrijf een grootschalige en intensieve samenwerking aan met de Stichting Het Vergeten Kind, Stichting Het Vergeten Kind is de stichting die zich inzet voor 32.000 kwetsbare kinderen die niet thuis kunnen wonen omdat ze misbruikt, mishandeld, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn.

Twee uur durende live-show
RTL grijpt het feestelijke moment aan om iets terug te doen voor Nederland en laat dromen van tientallen vergeten kinderen in vervulling gaan tijdens een twee uur durende live-show op maandag 27 oktober vanuit de ‘RTL Late Night’-studio, gepresenteerd door Humberto Tan.

RTL Late Night-studio
In het eerste uur, ‘RTL 25 jaar: Het Vergeten Kind’, ontvangt hij verschillende gasten zoals Johnny de Mol en founding father Dinand Woesthoff, die zich inzetten voor de vergeten kinderen. De kijker krijgt te zien welke acties er op touw zijn gezet en hoe iedereen binnen en buiten RTL zich inzet om de vergeten kinderen in ons land een onvergetelijke dag te bezorgen. In ‘RTL Late Night’ vanaf 22.30 uur staat Humberto op verschillende momenten stil bij de omvangrijke samenwerking en acties voor de vergeten kinderen.

Zaterdag 1 november start om 06,20 uur bij RTL 4
Op 1 november neemt RTL 4 de kijkers de hele dag mee terug in de tijd met verschillende populaire tv-programma’s uit de afgelopen 25 jaar.

06:20 25 Jaar RTL: Telekids (Carlo Boszhard & Irene Moors)
08:00 25 Jaar RTL: Rad Van Fortuin (Hans van der Togt en Leontine Borsato)
08:35 25 Jaar RTL: Goede Tijden Slechte Tijden (de allereerste aflevering)
09:15 25 Jaar RTL: Wie Ben Ik? (Ron, André, Caroline en Wendy)
10:00 25 Jaar RTL: Koffietijd! (Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij)
11:00 25 Jaar RTL: RTL Boulevard (de eerste aflevering met Beau, Albert en Peter)
11:35 25 Jaar RTL: In Holland Staat Een Huis (Martijn Krabbé)
12:35 25 Jaar RTL: Surpriseshow (Henny Huisman)
14:30 25 Jaar RTL: Idols 1 (de finale met Jim & Jamai)
16:00 25 Jaar RTL: Catherine (Catherine Keijl)
17:00 25 Jaar RTL: 5 Uur Show (Viola Holt)

Zaterdagavond
’s Avonds is er een speciale, extra lange ‘Ik Hou Van Holland’ die volledig in het teken staat van het 25-jarig jubileum van RTL. In ‘25 jaar RTL: Ik Hou Van RTL’ spelen twaalf RTL 4-coryfeeën van vroeger en nu de bekende, gezellige én een aantal spiksplinternieuwe ‘Ik Hou Van Holland’-spellen onder leiding van de vaste teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis.

Tijdens de tweeënhalf uur durende uitzending wordt er teruggeblikt op de vele hoogtepunten van de jarige zender aan de hand van historische tv-fragmenten. Ook de vragen, de liedjes van de ‘I Luv Holland’-band en de verrassende optredens van beroemde sterren staan geheel in het teken van 25 jaar RTL. Julia van der Toorn brengt live het nummer ten gehore waarmee ze auditie deed voor de ‘The Voice’, ‘Oops, I did it again’.

Verder treden Jimmy Geduld, Winston Gerschtanowitz, Cas Jansen, Michiel de Zeeuw en Herman Boerman op. Zij deden in 1997 mee als The Village People in de ‘Sterrenplaybackshow’ en kruipen speciaal voor ‘Ik Hou Van RTL’ opnieuw in de huid van deze act. De presentatie van deze feestelijke uitzending is in de vertrouwde handen van Linda de Mol. Kortom; RTL Nederland viert haar 25-jarig jubileum met en voor de kijker. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen