Kies je favoriete radiostation

Dossiers

CFN-RFC stopt met uitzenden

Medianieuws

De Canadese legerzender CFN-RFC stopt eind september met uitzenden. 63 Jaar na de start trekt de Canadese overheid de stekker uit het station. Door het stoppen komen er twee etherfrequenties vrij in Limburg. Wat hier precies mee gaat gebeuren is nog niet bekend.

Sinds 1951 maakt CFN-RFC (Canadian Forces Network/Reseau des Forces Canadiennes) radio voor de in Europa gestationeerde Canadese militairen en hun familie. Uitgezonden wordt in zowel Engels als Frans.

Net als vele landen, moet ook Canada flink bezuinigen. Daarom is besloten om de stekker uit CFN-RFC te trekken. Op dinsdag 30 september wordt er voor het laatst uitgezonden. Het radiostation had FM-frequenties in Nederland, Duitsland en België.

In Nederland heeft CFN-RFC de beschikking over twee FM-frequenties, die beiden vanuit het Zuid-Limburgse Brunssum uitzenden: 96.9 FM (10 kW) en 99.7 FM (0,5 kW). Wat er nu met deze frequenties gaat gebeuren is nog onduidelijk. Met name de frequentie 96.9 FM is commercieel erg aantrekkelijk omdat deze in vrijwel heel Limburg te ontvangen is. Veel landelijke commerciële zenders zijn in Limburg niet of slecht te ontvangen op FM. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen