Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bijna vijftien miljoen mensen keken WK bij NOS

Medianieuws

Bijna vijftien miljoen Nederlanders (97 procent) hebben een deel van het WK bij de NOS gezien. Dat heeft de omroep maandag, daags na afloop van het toernooi, bekendgemaakt. Gemiddeld keken de kijkers 32 uur tv rond het WK en zagen ze negentien wedstrijden. Mannen keken gemiddeld 23 duels, vrouwen gemiddeld zestien. Zo'n 2,9 miljoen Nederlanders keek naar minimaal de helft van de 64 duels.

De wedstrijden van Nederland werden uiteraard het best bekeken. De halve finale tegen Argentinië leverde met 9,1 miljoen kijkers een kijkcijferrecord op. De duels zonder Nederlandse inbreng trokken gemiddeld 2,3 miljoen kijkers.

Elf van die 57 duels begonnen echter pas om middernacht en een zelfs pas om 03.00 uur Nederlandse tijd. De WK-finale was het populairst van de wedstrijden waar Oranje niet aan meedeed. 5,9 miljoen mensen zagen Duitsland in de verlenging winnen.

Ook op internet was er veel aandacht voor het WK. De website van de NOS trok 10,8 miljoen unieke bezoekers, ruimschoots meer dan de 6,1 miljoen unieke bezoekers van tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji. De pieken in het bezoek lagen de dagen na de wedstrijden van Oranje. De dag na Nederland - Costa Rica bezochten 1,6 miljoen mensen de website. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde Artikelen