Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers blikken terug op interviews door Theo van Gogh

Medianieuws

Isa Hoes, Jan Marijnissen, Herman Brusselmans, Hans Dorrestijn, Joost Zwagerman en Hans Wiegel gaan deze zomer een interessante uitdaging aan. In het tv-programma 'Altijd Wat' kijken ze het tv-interview terug dat Theo van Gogh tussen 1989 en 1997 voor het programma 'Een prettig gesprek' met hen hield.

BN'ers blikken terug op interviews door Theo van Gogh Wat hebben ze toen gezegd? Welke ontwikkeling hebben ze sindsdien doorgemaakt? En hoe passen hun uitspraken van destijds daarin? In nieuwe interviews geven ze tekst en uitleg en vertellen ze hoe het was om door Van Gogh te worden geïnterviewd.

De serie 'Het prettige gesprek' van Altijd Wat start in de uitzending van dinsdag 15 juli met een gesprek met Isa Hoes. Zeven weken lang om 20.50 uur op Nederland 2.

Theo van Gogh
Komend najaar is het tien jaar geleden dat Van Gogh werd vermoord. Naar aanleiding hiervan dook het programma 'Altijd Wat' in het archief van zijn spraakmakende interview-programma 'Een prettig gesprek'. In totaal maakte Van Gogh 328 afleveringen, waarin hij mensen uit de wereld van politiek, sport, media, kunst en cultuur ontving. Memorabel zijn de gesprekken met Pim Fortuyn en Herman Brood.

Kenmerkend voor het programma was de cactus die de geïnterviewde aan het eind van iedere uitzending kreeg en moest worden gekust. Het programma maakte destijds een rondreis langs diverse zenders en werd onder meer uitgezonden door de lokale Amsterdamse zender AT5, SBS6 en RTL5. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen