Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Forse stijging luistercijfers CBS FM na komt Scott Shannon

Medianieuws

Het aantrekken van Scott Shannon als nieuwe ochtendman lijkt (W)CBS FM 101.1 in New York City geen windeieren te hebben gelegd. In twee maanden tijd steeg het marktaandeel met 1%-punt. 106.7 Lite FM (WLTW) blijft nog net aan marktleider in de Big Apple. 102.7 KIIS FM blijft aan kop in Los Angeles.

In februari stopte radio-icoon Scott Shannon na ruim 22 jaar met de ochtendshow op 95 5 (W)PLJ. Begin maart #ging hij aan de slag als nieuwe ochtendman bij CBS FM. En dat lijkt een uitstekend plan te zijn geweest van zowel Shannon als de oldieszender, want het marktaandeel van CBS FM is de afgelopen twee maanden fors gestegen.

Specifieke cijfers van de ochtend zijn nog niet bekend, maar in twee maanden tijd steeg CBS FM met een procentpunt naar 6,6% marktaandeel, zo blijkt uit cijfers van Nielsen Audio over april. Zijn oude werkgever PLJ daarentegen daalde met ruim een half procentpunt naar 2,1%. Een deel van de luisteraars is Shannon dus trouw gebleven en meeverhuisd naar CBS FM.

Door de flinke stijging heeft CBS FM zijn twee positie verstevigd. Het station staat zelfs te trappelen om de koppositie in New York City over te nemen, want het verschil met Lite FM is nog maar 0,2%-punt. De popzender daalde de afgelopen maand licht naar 6,8%.

De hitzender Z100 blijft derde met 5,6% marktaandeel, terwijl de WBLS 107.5 de dalende cijfers een halt heeft toegeroepen. De urbanzender stijgt licht naar 5,5%. De vijfde plaats blijft in handen van het Spaanstalige La Mega 97.9 (WSKQ) met 4,7%, nipt voor de dancezender 103.5 (W)KTU.

Los Angeles
In Los Angeles staat KIIS FM voor de derde maand op een rij op de eerste plaats. Dit hitzender scoort 5,3% marktaandeel. Op de tweede plaats staat nu de popzender 104.3 My FM (KBIG) met 4,9%.

De urbanzender Power 106 (KPWR) stijgt een plaats en staat nu op de derde plaats met 4,7% marktaandeel. Power moet deze plaats overigens delen met k-Earth 101 (KRTH). De oldiesstation steeg met maar liefst een half procentpunt en scoort tevens zijn beste cijfers in meer dan een jaar tijd.

KOST 103.5 daarentegen daalde juist met een half procentpunt naar 4,5% marktaandeel. Hierdoor daalde de zender van de tweede naar de vijfde plaats. Grote vraag is hoe het marktaandeel zich de komende maanden gaat ontwikkelen. Kristin Cruz, die bijna zes jaar samen met Mark Wallengren de ochtendshow presenteerde op KOST, is afgelopen week gestopt bij de zender. Onduidelijk is nog wie haar gaat opvolgen.

Spaanstalige radio weer aan kop in de ochtend
Nadat de Engelstalige radio het afgelopen half jaar weer de leiding nam in de ochtend, is het nu weer de beurt aan de Spaanstalige radio. Dit keer is het niet Ricardo 'El Mandril' Sanchez, maar het ochtendteam van L.A. 101.9 (KSCA).

Na het ontslag van Eddie ‘Piolin’ Sotelo startte L.A. 101.9 in december met de nieuwe ochtendshow “El Bueno, La Mala y El Feo”, oftewel “de goede, de slechte en de gemene”. Deze show met Raul Molinar, Sylvia del Valle en  Andres Maldonado. blijkt alles behalve slecht voor de zender te zijn, want in een maand tijd steeg de show van de vijfde naar de eerste plek. L.A. 101.9 scoorde in april 5,6% marktaandeel op weg naar het werk..

Maar de concurrentie is hevig, want Kevin Ryder en Gene ‘Bean’ Baxter op de rockzender KROQ 106.7, die de koppositie de afgelopen drie maanden handen hadden, volgen op de voet met 4,5%. Ook Ryan Seacrest staat te trappen om de koppositie in te nemen. Zijn ochtendshow op KIIS was goed voor 4,3% marktaandeel. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen