Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Volkskrant en NRC genomineerd voor Tegel

Medianieuws

RTL Nieuws en KRO Brandpunt zijn in de categorie nieuws genomineerd voor De Tegel, een belangrijke journalistieke prijs in Nederland. Volkskrant en NRC Handelsblad maken in dezelfde categorie ook kans op de prijs, laat de organisatie weten.

De Volkskrant is genomineerd voor een verhaal over oud-fractieleider van 50Plus Henk Krol, die geen pensioenpremies afdroeg voor het personeel van de Gay Krant. De NRC is kanshebber wegens een verhaal over de Amerikaanse geheime dienst NSA. KRO Brandpunt en RTL Nieuws zijn beide genomineerd voor verhalen over de Bulgarenfraude.

In de categorie talent zijn Sanne Terlingen van One World, Alwin Kuiken van Trouw en Anneke van Stoffelen van de Volkskrant genomineerd.

De overige nominaties voor de journalistieke prijs worden later deze week bekendgemaakt. Naast de prijzen voor beste nieuwsverhaal en talent van het jaar zijn er de categorieën verslaggeving, achtergrond, onderzoek en interview. De Tegels worden 27 maart uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Schertsvertoning
Toch is niet iedereen in de journalistiek positief over deze prijs. Nieuwslezer Rick Nieman van RTL liet al een keer weten zeer verbaasd te zijn over de nominaties voor de Tegel. Nieman liet destijds weten dat De Tegel een 'schertsvertoning' is. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde Artikelen