Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3,7 miljoen tv-kijkers zien gouden race Ireen Wüst in Sotsji

Medianieuws

[Update] De gouden 3000 meter van Ireen Wüst is zondag door ruim 3,7 miljoen kijkers gezien. Dat meldt de Stichting Kijkcijferonderzoek (SKO) maandag. Daarmee was de uitzending van het schaatsen het best bekeken programma van zondag.

De door Sven Kramer gewonnen 5000 meter trok zaterdag nog ruim 4,5 miljoen kijkers. Na de 3000 meter is de Studio Sport-uitzending van de Eredivisie met ruim 3,5 miljoen kijkers nummer twee op de lijst.

Derde is de huldiging van de 5000 meter met ruim 3,4 miljoen kijkers en op vier staat kunstrijden. Bijna 2,9 miljoen mensen zagen de vrije kür van de vrouwen in de teamwedstrijd. Sotsji Vandaag, het samenvattingenprogramma van de NOS, werd door een kleine 2,8 miljoen mensen bekeken.

In de hele top 25 staan slechts zeven niet-sportprogramma's. Postcode Loterij Miljoenenjacht is op de zevende plaats het best bekeken programma dat niets met sport te maken heeft. Daar keken 2,2 miljoen mensen naar.

Moordvrouw scoort temidden van olympisch geweld
Het derde seizoen van Moordvrouw is zondagavond van start gegaan met 1,9 miljoen kijkers. De RTL 4-politieserie met Wendy van Dijk is veertiende in lijst van best bekeken uitzendingen van de dag en behoort tot de slechts drie programma's in de top vijftien die niet met de Olympische Spelen te maken hebben, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde Artikelen