Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bekend Nederland staat op tegen kanker op Ned1 en Q-music

Medianieuws

De Avro zendt woensdag vanuit het Agora Theater in Lelystad de benefietshow ‘Sta op tegen kanker’ uit. Tijdens de grote tv-show staat bekend en onbekend Nederland op om een vuist te maken tegen kanker. Tientallen bekende Nederlanders zetten zich belangeloos in om zoveel mogelijk donateurs te werven voor KWF Kankerbestrijding.

Frits Sissing en Kim-Lian van der Meij presenteren deze speciale avond om 21.30 uur op Nederland 1. In de ‘Newsroom’ doet Kim-Lian van der Meij live verslag van alle acties in Nederland en voert zij gesprekjes met de BN’ers en Nederlanders in het belpanel. Daar schuiven onder anderen Pia Dijkstra, Hans van Breukelen, Kluun, Willeke Alberti, Don Diablo en Henny Huisman aan.

Simone Kleinsma en Yes-R verzorgen de openingsact. Veldhuis&Kemper, Liesbeth List, Wende Snijders en de 3JS treden op. Ten Sharp komt nog eenmaal bij elkaar om hun internationale hit ‘You’ ten gehore te brengen. Natuurlijk is ook het campagnenummer ‘Dankbaarheid’ dat Gers Pardoel specifiek heeft uitgebracht te horen in de show.

Willem Nijholt en Joke Bruijs vertellen over het leven nadat ze kanker hebben overwonnen. Ook Bert van Leeuwen, Martine van Os, Willeke van Ammelrooy, Gerdi Verbeet, Bartina Koeman en minister Edith Schippers zijn aanwezig en staan persoonlijk op tegen kanker. De acteurs Isa Hoes, Peter Faber, Hajo Bruins en Jetty Mathurin kruipen in de huid van kankerpatiënten en vertellen hun verhaal op indringende wijze aan het publiek.

Kanker
Het onderzoek naar kanker is nog altijd hard nodig. Wereldwijd werken wetenschappers naar de dag toe dat kanker niet meer dodelijk is. Door te blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek kan men stap voor stap patiënten steeds beter behandelen. Het televisieprogramma ‘Sta op tegen kanker’ is gebaseerd op het Amerikaanse ‘Stand up to Cancer’ dat sinds 2009 jaarlijks wordt uitgezonden door ABC, CBS en NBC. Dankzij een samenwerking tussen KWF Kankerbestrijding en de Entertainment Industry Foundation (EIF) wordt het format voor de vierde keer in Nederland uitgezonden.

Radiomarathon op Q-music
Jeroen van Inkel en Eva Koreman staan ook op tegen kanker en organiseren daarom een radiomarathon. Doel van radiomarathon van Jeroen en Eva is daarom ook om zoveel mogelijk nieuwe donateurs te werven voor KWF Kankerbestrijding. Tijdens de marathon komen artiesten, patiënten en BN’ers aan het woord van 16.00 tot 00.00 uur. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen