Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Populairste ochtenddeejay Los Angeles terug op de radio

Medianieuws

Ricardo 'El Mandril' Sanchez, de populairste ochtenddeejay van Los Angeles, keert na bijna drie maanden afwezigheid terug op de radio. Niet bij zijn oude station La Raza 97.9 (KLAX), maar bij rivaal Radio Centro 93.9 (KXOS). Maandag 20 januari gaat Sanchez aan de slag bij zijn nieuwe werkgever.

Sinds 2007 was Ricardo Sanchez (47), alias de baviaan, ’s ochtends op La Raza, één van de Spaanstalige stations in Los Angeles, te horen. In juni 2013 kwam de deejay opeens volop in het nieuws. Sanchez was namelijk opeens de populairste ochtenddeejay van Los Angeles. Hij gaf collega’s als Ryan Seacrest, Bill handel en Kevin & Bean het nakijken. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat Engelstalige radio in de ochtend werd verslagen door Spaanstalige radio in Los Angeles.

In november 2013 verdween Sanchez opeens van de radio. Omdat het contract van de deejay ten einde liep en contractonderhandelingen moeizaam liepen, besloot Spanish Broadcasting System (SBS), eigenaar van La Raza, hem van de zender te halen. SBS had Sanchez een nieuw contract aangeboden, maar de deejay was het oneens met het aanbod. Om de druk op te voeren besloot SBS zijn show te schrappen.

Daarnaast gingen er geruchten dat er gefraudeerd was met luistercijfers. Sinds juni 2013, tot het moment dat hij van de radio werd gehaald, was Sanchez opeens nummer 1 in de ochtend en heeft die positie sindsdien niet meer afgegeven, iets wat vriend en vijand heeft verrast.

Ondanks dat Sanchez geen radioprogramma mocht presenteren, ging hij wel elke dag netjes naar zijn werk. Tot vorige week althans, want afgelopen maandag (13 januari) liep zijn contract met SBS officieel af.

Lang hoeft Sanchez niet te zoeken naar een nieuwe baas, want aanstaande maandag (20 januari) keert bij al weer terug op de radio. Het Mexicaanse Grupo Radio Centro heeft hem aangetrokken als nieuwe ochtenddeejay.

In Los Angeles is Sanchez voortaan te horen op Radio Centro 93.9, nu nog bekend als Exitos 93.9. De kwakkelende Spaanstalige zender hoopt met het aantrekken van de deejay de luistercijfers fors op te vijzelen. Volgens de luistercijfers van Nielsen Audio over december scoorde het station slechts 0,9%, wat goed is voor de 34e plaats. Naast de naam gaat vermoedelijk ook het format om.

Buiten Los Angeles zal de show van Sanchez binnenkort ook in 38 andere radiomarkten worden uitgezonden. Nieuw is dat zijn show ook in diverse radiomarkten in Mexico, waaronder Mexico-Stad, zal worden uitgezonden. “Nadat ik eerst ‘the American dream’ gerealiseerd heb, ga ik nu ook ‘the Mexican dream’ realiseren!,” reageert Sanchez verheugd. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen