Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nooit Meer Slapen vervangt Casa Luna op Radio 1

Medianieuws

De VPRO start vanaf januari 2014 met een nieuw dagelijks radioprogramma op de muziek- en nieuwszender Radio 1. Pieter van de Wielen presenteert elke werkdag vanaf middernacht twee uur lang 'Nooit meer slapen'. Op dit moment is Casa Luna nog elke avond te horen op Radio 1.

In het eerste uur is altijd een gast te horen uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur drie reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film, én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Op vrijdagavond een interview van Wim Brands, op bezoek bij een schrijver.

Gedurende het eerste uur van Nooit meer slapen gaat Pieter van der Wielen in gesprek met een gast over een onderwerp met een actuele aanleiding. In het tweede uur maakt Nooit meer slapen uitstapjes naar buiten, met drie reportages over de belangrijkste vier pijlers van het programma, literatuur, beeldende kunst, theater of film maar ook muziek, stripverhalen, design en mode. Elke week nodigt Nooit meer slapen een auteur uit die vijf dagen lang in het tweede uur op de realiteit reageert door middel van een fictief verhaal.

Nooit meer slapen op vrijdag
Op vrijdag ruimt Nooit meer slapen het eerste half uur in voor een hoorspel van de NTR. De aftrap is voor Bonita Avenue, de internationale bestseller van Peter Buwalda, die door Eva Gouda en Koen Caris is bewerkt tot een hoorspel van twintig afleveringen en wordt geregisseerd door Marlies Cordia en Vibeke von Saher, beiden van De Hoorspelfabriek.

Het tweede halfuur is voor Wim Brands, die enkele jaren Brands met Boeken maakte op Radio 1. Voor de vrijdageditie van Nooit meer slapen maakt hij wederom interviews naar aanleiding van pas verschenen boeken, zij het dat hij voor het nieuwe programma elke week langs gaat bij een schrijver. Brands op bezoek, kortom.

Casa Luna
Als gevolg van de fusies en de nieuwe zendtijdindeling houdt Casa Luna na tien jaar op te bestaan op 1 januari 2014. De gefuseerde omroepen (NCRV/KRO, AVRO/TROS, VARA/BNN) verdelen de dag-programmering op Radio 1. KRO/NCRV heeft ingetekend op het blok van 9-12 uur, iedere werkdag. Dat betekent dat Casa Luna sneuvelt. De VPRO zal de zendtijd van Casa Luna overnemen met het programma: Nooit meer slapen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen