Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Komt Bart van Leeuwen nog terug op Radio Veronica?

Medianieuws

De kans dat Bart van leeuwen terugkeert op Radio Veronica is zo goed als nihil. De deejay en het landelijke radiostation hebben in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Maar fans hopen middels een petitie nog altijd voor elkaar te krijgen dat Van Leeuwen terugkeert op de zender.

De afgelopen tien jaar presenteerde Van Leeuwen, pseudoniem voor Ton Egas, elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur het programma Goud van Oud, maar daar kwam op 4 november 2013 toch een einde aan toen Radio Veronica een nieuwe koers lanceerde.

Eind oktober meldde Radio Veronica dat met Bart van Leeuwen werd gesproken over een nieuwe plek in die programmering, maar nu hebben beide partijen toch besloten om de samenwerking te beëindigen.

Bart van Leeuwen: "Meer dan 40 jaar geleden begon voor mij het succesvolle en belangrijke hoofdstuk Radio Veronica. Dat hoofdstuk is nu definitief ten einde. .... Het ga jullie goed! Maar mijn dank gaat bovenal naar alle luisteraars die steeds weer de moeite hebben genomen om tussen 9 en 12 's morgens te kiezen voor mijn programma."

Niels Hoogland, Station Director Radio Veronica: "Met zijn unieke persoonlijkheid, herkenbare stemgeluid en staat van dienst is Bart van Leeuwen een radio-icoon, die door de jaren heen heel belangrijk is geweest voor Radio Veronica."

Fans willen Bart van Leeuwen terug op Radio Veronica
Twee fans van de landelijke radiozender, Bianca Slegt en Raymond Pel, wilde Bart van Leeuwen toch weer zo snel terug op Radio Veronica.

"Wij vinden Bart een icoon die maar op 1 zender thuis hoort en dat is Radio Veronica. In al die jaren dat hij op zender is geweest is zijn stem niks veranderd en wij vinden dat Bart nog jaren mee kan! Ook bij het zogenaamde 'nieuwe' Radio Veronica wat niet meer is dan wat programmatische wijzigingen."

Na een oproep om Bart van Leeuwen te te krijgen op Bart van Leeuwen hebben slechts 92 mensen in een maand de petitie getekend. Het doel was 10.000 digitale handtekeningen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen