Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio Royaal start vanavond op 99.4 in Den Haag

Medianieuws

Den Haag heeft er vanaf vrijdagavond een nieuwe zender bij. Om 19 uur start Radio Royaal met uitzenden op 99.4 FM in de Hofstad. Radio Royaal gaat een mix brengen van oldies uit de jaren ’60, ’70 en ‘80 en Nederlandstalige popmuziek. Gestart wordt met non-stop muziek.

Radio Royaal start vanavond op 99.4 in Den Haag Vorige maand meldde Radio.NL al dat Radio Royaal de frequentie 99.4 FM van Decibel in Den Haag zou overnemen. Decibel blijft in de Hofstad te ontvangen op 97.6 FM. Voordat Decibel ging uitzenden op 99.4 FM was Hofstad Radio op deze frequentie te horen.

Het was al lange tijd onze wens om naast Radio Decibel een tweede radiostation te beginnen dat een andere doelgroep aanspreekt, om zo nog meer luisteraars te kunnen bereiken”, aldus Perry Oerlemans van Radio Decibel.

Radio Royaal brengt een mix van oldies uit de jaren ’60, ’70 en ‘80 en Nederlandstalige popmuziek. Op de playlist komen artiesten als The Beatles, David Bowie, Michael Jackson, Madonna, Three, Bonnie Tyler, Toto, Jan Smit, Jeroen van de Boom, Nick & Simon en De Dijk. Hiermee hanteert Radio Royaal Den Haag nagenoeg hetzelfde format als dat Radio Royaal in Eindhoven deed. Dit station zond uit op 93.6 FM, maar werd in 2011 vervangen door het inmiddels ter ziele gegane Radio Oranje Nationaal.

Vooralsnog start Radio Royaal in Den Haag met het uitzenden van non-stop muziek, maar tegenover Radio.NL laat Oerlemans weten dat het niet uitgesloten is dat er op termijn gepresenteerde programma’s komen: “We gaan eerst leren lopen voordat we gaan rennen.” [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen