Kies je favoriete radiostation

Dossiers

TMF wordt interactief digitaal kanaal [Update]

Medianieuws

MTV Networks deelt vanaf 1 januari 2011 haar tv-zenders opnieuw in. Comedy Central en Nickelodeon krijgen meer uitzenduren en in de loop van 2011 volgt de introductie van KinderNet. TMF wordt in de loop van 2011 een interactief digitaal kanaal. Door deze optimalisatie van het MTV Networks portfolio krijgen de kanalen de mogelijkheid verder door te groeien en wordt de positie in het kindersegment verstevigd.

Extra zendtijd
Om de groei van Comedy Central te kunnen doorzetten investeert MTV Networks in de programmering voor volwassenen en in de uitbreiding van het aantal uitzenduren voor de tv-zender (vanaf 1 januari 2011 om 15.00 uur) op de frequentie van TMF.

Ook Nickelodeon gaat in de avond meer van haar programma’s voor kinderen uitzenden en introduceert in de avonduren (vanaf 14 februari ) het speciale programmablok voor tieners, TeenNick. Een blok met live-action programma’s en nieuwe series.
 
Introductie KinderNet
In de loop van 2011 lanceert MTV Networks KinderNet. KinderNet biedt kinderen tussen de 3 en 8 jaar het beste van Nickelodeon en Studio 100.

Overige MTV Networks kanalen
“MTV Networks ziet voor TMF een toekomst in een digitale omgeving en daarom zal TMF een interactief digitale zender worden. Daarbij behoudt het haar Nederlandse authenticiteit en de focus op muziek, met nog meer interactieve mogelijkheden waarmee TMF inspeelt op de behoefte van de doelgroep”, zo meldt MTV Networks. “MTV blijft dé jongeren en jongvolwassenen zender binnen het MTV Networks portfolio met een internationale uitstraling en de focus op muziek en entertainment. Nieuw op MTV zijn de eigen gezichten die een aantal lokaal geproduceerde programma’s gaan presenteren.”
 
‘We geven het Nederlandse publiek en onze adverteerders het maximale van wat MTV Networks aan programma’s te bieden heeft door de analoge zenders Comedy Central en Nickelodeon extra uren te geven, Kindernet te introduceren en MTV aan te vullen met locale content. TMF willen we uitbouwen in de sterk groeiende digitale omgeving’, aldus Niels Baas, algemeen directeur MTV Networks Nederland.

Geen massaontslagen bij TMF
TMF houdt dus niet op te bestaan, ook worden vj's en medewerkers niet ontslagen, laat TMF weten. "Misschien dat de veranderingen voor een enkeling wel gevolgen hebben, maar massa-ontslagen zijn niet aan de orde", vertelt een woordvoerder. Vj Tess Milne verhuist waarschijnlijk naar MTV. Presentator Sascha Visser vertrekt wel. "Maar van hem was al duidelijk dat zijn contract afliep." Kostenbesparing zijn volgens de woordvoerder niet de reden voor de veranderingen. "TMF wil interactiever worden en meegaan met de mogelijkheden die internet biedt." [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen