Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Politie doet forensische onderzoek bij RTL5

Medianieuws

RTL 5 start dinsdag (29 oktober) met het nieuwe realityprogramma ‘Plaats Delict: Sporen Naar De Dader’. Het tv-programma geeft een realistisch en indringend beeld achter de schermen van de Forensische Opsporing. RTL 5 heeft hiermee de primeur, want nooit eerder is er een exclusieve serie over Forensische Opsporing op de Nederlandse televisie geweest.

In 'Plaats Delict: Sporen Naar De Dader' kunnen een handafdruk en de sporen op een blikje drinken of op een pistool, al voldoende zijn om de juiste dader te achterhalen.

Inbraken, brandstichting, schietincidenten, overvallen, (zelf)moord; het zijn de rechercheurs van de Forensische Opsporing die de sporen veilig stellen. Slechts een minuscuul spatje van een bloeddruppel, een huidschilfer of een haar kunnen al leiden naar de dader.

In ‘Plaats Delict: Sporen Naar De Dader’ wordt niets nagespeeld of in scène gezet. Alles is reality. Gedurende de serie is te zien hoe een aantal bijzondere zaken wordt ontrafeld, zoals onder andere de grote brand onlangs in Didam. Van een kleine brandstichting tot de dood, geen enkele plaats delict is hetzelfde.

Het forensisch realityprogramma ‘Plaats Delict: Sporen Naar De Dader’ wordt gemaakt in samenwerking met de Nationale Politie en het Openbaar Ministerie.

Gerelateerde Artikelen