Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fusieomroep VARA/BNN zoekt derde directeur

Medianieuws

De nieuwe fusieomroep VARA/BNN zoekt nog een algemeen directeur. Dat werd vorige week bekend tijdens de seizoenspresentatie van de VARA. Mediadirecteur van de VARA Frans Klein behoudt deze functie na de fusie en BNN's algemeen directeur Marc Adriani neemt de rol van zakelijk directeur op zich in de driekoppige directie.

Het aantal directeuren bij BNN en de VARA wordt daarmee gehalveerd. Momenteel tellen de omroepen samen nog zes directeuren.

De twee merken VARA en BNN blijven op radio, tv en internet bestaan. Het belangrijkste is volgens mediadirecteur Klein dat de grootste 'progressieve' omroep wordt samengevoegd met een omroep gericht op jongeren, een relatief moeilijk te bereiken doelgroep. "De VARA neemt grote journalistieke ervaring en inhoud mee, BNN lef en creativiteit", aldus Klein.

Tijdens de seizoenspresentatie werd verder bekend dat de plannen van de omroepen om naar Amsterdam te verhuizen in een steeds verder gevorderd stadium zijn. De medewerkers hebben te horen gekregen dat de fusieomroep zich bij voorkeur in de hoofdstad vestigt. "Een nieuwe start maken doe je normaal gesproken in een nieuw huis, in een andere omgeving."

Voorwaarde is echter dat het pand van de VARA op het Mediapark in Hilversum wordt verkocht en niet leeg komt te staan. De belangrijkste voorwaarde is volgens Klein echter dat de verhuizing geen geld mag kosten, maar moet opleveren. Het pand van BNN is nu gevestigd aan de Arendstraat in Hilversum. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde Artikelen