Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NostalgieNet start met online radio

Medianieuws

De landelijke tv-zender NostalgieNet en het voormalige internetstation Radio 227 gaan voortaan onder de naam 'NostalgieNet Radio' samenwerken. Vanaf zondag (30 juni) is dé easy listening zender 'NostalgieNet Radio' vanaf 13.00 uur te beluisteren via internet. Daarmee wordt de continuïtet van Radio 227 gewaarborgd en slaat de van oorsprong tv-zender NostalgieNet haar vleugels ook uit naar radio. Lee Towers zal de nieuwe radiozender officieel openen.

NostalgieNet start met online radioRadio 227
De doelgroepzender Radio 227 had tot eind vorig jaar ruim 300.000 luisteraars in de doelgroep 40 tot 70. Radio 227 heeft haar wortels liggen in de jaren zestig, deels onder de naam Radio Dolfijn. Na het ‘piratentijdperk’ was Radio 227 een tijdje uit de lucht, maar werd door Look Boden, zelf ondermeer oud Tros-, Veronica- en Radio 227-man, in 2002 weer nieuw leven ingeblazen.

De radiozender wordt gedragen door programmamakers die elke dag met hart en ziel radio maken met easy listening vanaf de jaren 50.

NostalgieNet
Sinds 2006 is NostalgieNet aan een opmars bezig om het gevoel van vroeger via digitale TV in Nederland te verspreiden. Inmiddels kunnen ruim 3,5 miljoen mensen NostalgieNet ontvangen. Met programma’s vanuit het rijke Polygoonarchief tot en met historische Nederlandse speelfilms is NostalgieNet inmiddels een vaste waarde in het TV-landschap. NostalgieNet Radio zal eerst via internet te beluisteren zijn, maar distributie via de kabel staat hoog op het verlanglijstje.

Volgens Tim Beudel, directeur van NostalgieNet, is de samenwerking met Radio227 een belangrijke stap in de verbreding en verdieping van het bereik van NostalgieNet. “Muziek is een geweldige drager van de herinneringen en de mogelijkheden om de programmering van tv en radio thematisch op elkaar te laten aansluiten zijn ontelbaar. Daarmee ontstaat een nog duidelijkere positionering van NostalgieNet als afzender van ons levend verleden”.

Look Boden: “Radio 227 heeft een rijke historie met een trouwe schare luisteraars in de groep 40 plus. Ook artiesten weten de weg naar onze studio in Hellouw goed te vinden. Door de oplopende kosten van distributie, rechtenafdrachten en productie was het autonoom doorzetten van Radio 227 sinds eind vorig jaar niet langer verantwoord ondanks het enthousiasme van makers en luisteraars.

Daarom hebben we gezocht naar een strategische partner. In NostalgieNet hebben we die gevonden. Daar zijn we allemaal heel erg blij mee. NostalgieNet bedient dezelfde doelgroep met hetzelfde gevoel van toen. Wij blijven radiomaken, maar onder leiding en onder het merk van NostalgieNet. Dat is een hele goeie erfopvolger van Radio 227!"

Lee Towers opent NostalgieNet Radio
NostalgieNet Radio zal zondag (30 juni) om 13.00 uur officieel worden gelanceerd door Lee Towers, die zelf tien jaar geleden de eerste studiogast was van Radio 227.

Sollicitanten
Na de bekendmaking een maand geleden op Radio.NL hebben ruim twintig mensen gesolliciteerd bij het nieuwe internetstation om een radioprogramma te gaan maken als vrjwilliger. Daarvan zullen minimaal tien zich toevoegen aan aan het huidige team van vijftien mensen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen