Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rembrandt Awards winnaar is ‘Alles Is Familie’

Medianieuws

Rene Mioch heeft woensdagavond tijdens de late editie van Shownieuws op SBS6 de winnaars van de Rembrandt Awards 2013 bekendgemaakt. De grote favoriet was ‘Alles Is Familie’ en is verkozen tot ‘Beste Nederlandse film’ uit 2012. De Rembrandt Awards werden in Het Ketelhuis in Amsterdam uitgereikt door hij samen met Shownieuws presentator Beau van Erven Dorens.

Rembrandt Awards winnaar is ‘Alles Is Familie’Beste Nederlandse film
De film ‘Alles Is Familie’ zet dit jaar een uitzonderlijke prestatie neer door in vier van de vijf nationale categorieën als winnaar uit de bus te komen. Hierdoor grepen de films ‘Alleen Maar Nette Mensen’ en ‘De Marathon’ net mis in categorie ‘Beste Nederlandse film’.

Beste Nederlandse actrice
De film ging er niet alleen vandoor met de award voor ‘Beste Nederlandse film’. Hoofdrolspeelster Carice van Houten kreeg voor haar rol in deze film voor de zesde keer de Rembrandt Award voor ‘Beste Nederlandse actrice’. Met de meeste stemmen versloeg zij Susan Visser voor haar rol in ‘Taped’ en Hanna Obbeek uit ‘Achtste-Groepers Huilen Niet’.

Beste Nederlandse acteur
Ook acteur Thijs Römer sleepte met zijn rol in ‘Alles Is Familie’ een Rembrandt Award in de wacht. Met deze derde Rembrandt voor ‘Alles is Familie’, laat hij namen als Stefan de Walle uit ‘De Marathon’ en Theo Maassen uit ‘Doodslag’ achter zich.

Beste filmhitsong
De mannen van Racoon hebben met ‘Oceaan’, de titelsong van ‘Alles Is Familie’ de Rembrandt Award voor ‘Beste filmhitsong’ in de wacht gesleept.

Beste jeugdfilm
Dit jaar werd voor de tweede keer een Rembrandt Award uitgereikt aan de ‘Beste jeugdfilm’. De film ’Achtste-Groepers Huilen Niet’, met in de hoofdrol de jonge actrice Hanna Obbeek, wist in deze categorie de meeste stemmen binnen te halen en de films ‘Brammetje Baas’ en ‘Kauwboy’ achter zich te laten.

Beste buitenlandse film, buitenlandse en buitenlandse acteurs
In de categorie ‘Beste buitenlandse film’ won ‘Intouchables’ een Rembrandt Award. De titel voor ‘Beste buitenlandse acteur’ ging naar Daniel Craig voor zijn rol in ‘Skyfall’ en ‘Beste buitenlandse actrice’ werd dit jaar gewonnen door ‘The Iron Lady’, Maryl Streep. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen