Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Songfestival-inzending ‘Birds’ op 1 in Mega Top 50

Medianieuws

Anouk presenteerde afgelopen maandag de Nederlandse Songfestival-inzending ‘Birds’ en direct daarna werd deze volop gedownload, beluisterd door het publiek en gedraaid op radiostations. Het zorgt ervoor dat ‘Birds’ dit weekend nieuw binnenkomt op nummer 1 in de Mega Top 50 bij de Tros. Het is voor het eerst dat een Nederlandse Songfestival-inzending de bovenste positie bereikt.

In het verleden waren andere Nederlandse Songfestival-liedjes dichtbij, alleen bleven zes van hen steken op de derde plek. ‘Als Het Om De Liefde Gaat’ van Sandra & Andres (1972), ‘Ik Zie Een Ster’ van Mouth & MacNeal (1974), ‘Dinge-Dong’ van Teach-In (1975), ‘The Party’s Over’ van Sandra Reemer (1976), ‘De Eerste Keer’ van Maxine & Franklin Brown (1993) en ‘You And Me’ van Joan Franka (2012) kwamen allen niet verder dan nummer 3. ‘Birds’ van Anouk is de eerste die daar doorheen weet te breken.

De Haagse zangeres heeft ook drie andere records te pakken. Het liedje ‘Birds’ is het eerste Eurovisie-nummer dat de eerste plaats bereikt in Nederland zonder het Songfestival al gewonnen te hebben, het is voor het eerst dat een Eurovisie-nummer al op nummer 1 staat voordat het Songfestival is geweest. Ook is Anouk de eerste Eurovisie-deelnemer die van niets op de eerste plaats belandt. De andere nummer 1-hits hadden allemaal meerdere weken nodig om de top te bereiken in Nederland.

Met ‘Birds’ scoort Anouk haar tweede nummer 1-hit in de Mega Top 50. In 2009 stond ze zes weken bovenaan met ‘Three Days In A Row’. Daarnaast stond ze met 28 andere hits in de lijst, waarvan er 14 de top 10 bereikten.

Anouk verslaat Nick & Simon
Anouk is nét te sterk voor Nick & Simon, die ook in de race waren voor de bovenste positie van de MEGA TOP 50. Het Volendamse duo bracht op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, maar liefst 154 versies uit van hun single ‘Julia’. In elke versie werd een andere vrouwennaam gezongen en allemaal waren ze te downloaden. Dat werd massaal gedaan en zorgt ervoor dat ‘Julia’ van Nick & Simon binnenkomt op nummer 2.

De Mega Top 50 is elke zaterdag tussen 15.00 en 18.00 uur te horen bij de Tros op 3FM. De presentatie is in handen van Bart Arens. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen