Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe onthullende documentaire Joran bij SBS 6

Medianieuws

SBS 6 komt woensdag alweer met een documentaire over Joran van der Sloot, met daarin het laatste nieuws rechtstreeks uit Peru. Daarnaast bevat de uitzending een reconstructie van de moord op Stephany Flores, gemaakt op basis van de vrijgekomen bekentenis van Joran. Joran van der Sloot: het exclusieve verslag vanuit Peru is woensdag 16 juni om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

De nieuwe documentaire bevat onder andere een uitgebreide reconstructie van de moord op Stephany Flores. Deze is gemaakt aan de hand van de bekentenis van Joran van der Sloot, die van minuut tot minuut aantoont wat er op de avond van de moord gebeurd is en wat Joran uitspookte in de dagen tot zijn arrestatie. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries deelt zijn mening over Jorans bekentenis en over zijn wens om overgeplaatst te worden naar een andere gevangenis in ruil voor informatie over de vindplaats van Natalee Holloway.

Verslaggevers van SBS 6 volgen de ontwikkelingen op de voet en bespreken het nieuws onder andere met Nederlanders die in Peru wonen en de gevolgen van hun gehate landgenoot ondervinden. Ook wordt de zwaar bewaakte Castro Castro-gevangenis bezocht, waar Joran inmiddels in voorarrest zit. Een interview met een Nederlandse journalist, die een week lang undercover is geweest binnen de muren van de gevangenis, verklaart waarom Castro Castro ook wel de hel op aarde wordt genoemd.

Gevangen in Peru
Aansluitend op de documentaire over Joran van der Sloot, zendt SBS 6 Gevangen in Peru uit om 21.50 uur. De reportage vertelt het verhaal van Rhonda Gordijn, die in 2007 aangehouden werd op het vliegveld van Lima in Peru omdat er drugs in haar koffer gevonden waren. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen