Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frankrijk: Sébastien Cauet terug naar NRJ

Medianieuws

Het Franse hitnetwerk NRJ heeft een nieuwe ster voor de avond gevonden, zo meldt RadioActu. Niemand minder dan Sébastien Cauet keert terug bij de zwarte panter om het avondblok voor zijn rekening te nemen. Hij vervangt hiermee Michaël Espinho, alias Mikl, die onlangs aankondigde het station te verlaten.

Frankrijk: Sébastien Cauet terug naar NRJ Al enkele weken gingen de geruchten dat Cauet terug zou keren op het oude nest, maar pas deze week maakte NRJ het nieuws officieel bekend. Vanaf 23 augustus zal hij elke werkdag tussen 20.45 uur en middernacht te horen zijn.

Met Cauet hoopt NRJ de strijd aan te gaan met ‘Koning van de avond’ Difool (David Massard) van concurrent Skyrock. Zijn ‘Radio Libre’ is ongekend populair onder de jongeren in Frankrijk. Daarnaast hoopt NRJ met het binnenhalen van Cauet de opmars van Skyrock te stoppen. Met name in de regio Parijs wordt NRJ keihard verslagen door Skyrock.

Sébastien Cauet werkte van 1998 tot 2001 voor NRJ, nadat hij eerst drie jaar de ochtendshow op Skyrock had gepresenteerd. Bij NRJ presenteerde hij eerst enkele maanden de middagshow, om daarna gepromoveerd te worden tot programmaleider.

In 2001 maakte de deejay echter de overstap naar Europe 2 (nu Virgin Radio) om ook hier het ochtendblok te vullen.

In 2004 was Fun Radio aan de beurt, om vier jaar later voor een jaar aan de slag te gaan in de ochtend bij Virgin Radio. Vorig jaar liet Cauet de radio achter zich om zijn televisiecarrière verder uit te bouwen. Nu keert hij weer terug bij zijn oude liefde. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen