Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Bell weg bij Z100 NYC

Medianieuws

Ochtendshow sidekick John Bell is weg bij Z100 (WHTZ) in New York City. Na ruim 27 jaar heeft hij besloten te stoppen bij de hitzender. Bell was de laatste ‘on air personality’ van het eerste uur van Z100. Afgelopen maandag (22 maart) was hij voor het laatst te horen op de zender.

John Bell weg bij Z100 NYC De afgelopen 27 jaar heeft Z100 vele deejays gehad die de ochtendshow op de zender, jarenlang bekend als de ‘Z Morning Zoo’, presenteerden. In al die jaren was er één vertrouwde stem te horen in die ochtendshow: John Bell.

Al vanaf de start van Z100 in 1983 schoof hij dagelijks aan tijdens de ochtendshow. In eerste instantie was Bell, destijds nog bekend als Professor Jonathan B Bell, verantwoordelijk voor het sportnieuws. Later mocht hij ook nietsvermoedende luisteraars in de maling nemen tijdens de ‘Phone Taps’. De laatste jaren was Bell verantwoordelijk voor het zogenaamde ‘Stupid News’, waarin de opmerkelijkste berichten uit het nieuws worden behandeld.

Afgelopen maandag (22 maart) kondigde Bell geheel onverwachts zijn vertrek aan. Na 27 jaar vond hij het welletjes geweest, al is de vraag of hij geheel vrijwillig vertrekt. Tijdens de bekendmaking op de zender vertelde Bell: "Dingen veranderen, tijden veranderen. En als het nu de tijd is voor mij om te vertrekken, dan is dat maar zo." Desondanks kijkt Bell met veel plezier teug op 27 jaar ochtendshow op Z100: “Het was een geweldige ervaring. Ik heb van elke minuut genoten.”

Voor Bell zal het afgelopen dinsdag wel even wennen geweest zijn dat hij niet om 3.30 uur zijn bed uit hoefde. Ook voor het team van de ochtendshow, onder leiding van Elvis Duran, was het vreemd om het na al die jaren zonder Bell te moeten doen. Daarom was teamlid Greg T naar het huis van John Bell gegaan om hem met een megafoon te wekken. Een fragment hiervan, alsmede zijn afscheidsspeech, is te beluisteren op de speciale Farewell John Bell site.

Radio.NL besteedde in 2008 uitgebreid aandacht aan de ochtendshow van Z100 in een vierdelige podcastspecial over 25 jaar Z100. Dit deel is hier te vinden. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen