Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Piet van Wijk Coördinator bij NPS en de VPRO

Medianieuws

Piet van Wijk is per 15 maart benoemd tot Coördinator Geschiedenis bij de NPS en de VPRO. Hij gaat leiding geven aan de gezamenlijke geschiedenisafdeling van beide omroepen, waarin de redacties van onder andere het televisieprogramma Andere Tijden, het radioprogramma OVT en het digitale themakanaal Geschiedenis24 zijn samengebracht.

Tot zijn taken behoren de inhoudelijke afstemming tussen de programma’s en het zorgen voor programmavernieuwing. Van Wijk is de opvolger van Ad van Liempt, die met ingang van 2010 met pensioen is gegaan.

De historische achtergrond van Piet van Wijk vindt zijn basis in een studie Historische Geografie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sinds midden jaren tachtig vervulde hij diverse functies op het snijvlak van geschiedenis en media. Als directeur van de Stichting Film en Wetenschap/Audiovisueel Archief in Amsterdam zette hij zich in voor een nauwere samenwerking tussen de academische wereld en de media.  Hij was medeoprichter  van de Vereniging Geschiedenis, Beeld en Geluid (GBG), de Nederlandse Vereniging van Audiovisuele Archieven en secretary-general van de International Association for Media and History. In 1997 werd hij hoofd collectiebeleid en plaatsvervangend directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.  Sinds  2000 werkt Van Wijk voor de Universiteit van Amsterdam, eerst als Directeur Mediastudies en vanaf 2007 als Directeur Communicatie.

Piet van Wijk verheugt zich op zijn nieuwe functie: “Ik bewonder en kijk met groot respect naar het vakmanschap van de programmamakers en redacteuren van de afdeling geschiedenis en hoop met mijn kennis van de audiovisuele archieven en via mijn netwerk in de universitaire wereld nieuwe impulsen en meerwaarde te kunnen brengen." [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen