Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederland naar Songfestival met 'Ik ben verliefd'

Medianieuws

Nederland gaat volgend jaar met vlinders in de buik naar het Eurovisie Songfestival. Pierre Kartner presenteerde vrijdag het door hem geschreven nummer 'Ik ben verliefd (Sha-la-lie)' bij Daniël Dekker in het radioprogramma 'Gouden Uren'. Wie Nederland gaat vertegenwoordigen, is nog onbekend. De zanger of zangeres wordt begin februari gekozen.

Met het nummer hoopt de Tros Nederland weer op de kaart te zetten bij het Eurovisie Songfestival. In november benaderde de omroep, die het Songfestival uitzendt, Kartner om een Nederlandstalig nummer te schrijven. Een fragment van het nummer, nu nog uitgevoerd door Pierre Kartner zelf, is vanaf 13.00 uur te downloaden.

Wie het liedje ten gehore mag brengen, is nog onbekend. Op 7 februari, tijdens de uitzending van het Nationaal Songfestival, wordt bepaald wie Nederland in mei gaat vertegenwoordigen in het Noorse Oslo.

Voor de show vaardigen zes BN'ers een onbekend talent af dat het lied van Kartner op eigen wijze zal vertolken. De winnaar reist af naar Oslo, waar op 25 en 27 mei de halve finales van het Eurovisie Songfestival plaatsvinden. De finale van het liedjesfestijn vindt plaats op 29 mei. [Novum]

Gerelateerde Artikelen