Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jamie Cullum vindt Nederlands publiek het leukst

Shownieuws

Jamie Cullum is zeer te spreken over zijn Nederlands fans. "Het Nederlandse publiek is het meest enthousiaste publiek ter wereld", zegt Cullum.

Jamie Cullum is zeer te spreken over zijn Nederlandse fans. "Het Nederlandse publiek is het meest enthousiaste publiek ter wereld", vertelde de artiest donderdag tegen Novum Nieuws.

"Ik denk dat ik in Nederland zelfs populairder ben dan in Groot-Brittannië." Waardoor dit komt kan de Britse jazzpianist en zanger niet helemaal verklaren. "Waarschijnlijk hebben Nederlanders een goede smaak", grapte hij.

De artiest staat donderdag in een uitverkochte Heineken Music Hall tijdens het 'Top 2000 in concert'. "Het wordt een te gekke, chaotische show met veel verschillende muzikanten. Ik heb er heel veel zin in", liet de 'Everlasting love'-zanger weten.

Naast Cullum staan onder anderen Björn Again, Acda en de Munnik, Guus Meeuwis, Jeroen van der Boom en Nick & Simon op de planken van het jaarlijkse concert. Het concert is op nieuwjaarsnacht te zien en te horen op Nederland 3 en Radio 2. Zelf weet de artiest nog niet wat hij met nieuwjaarsnacht gaat doen. "Waarschijnlijk naar een huisfeestje."

De ster weet wel al wat zijn goede voornemen voor het nieuwe jaar wordt: vaker nee zeggen. "Ik zeg veel te vaak ja. Dat kan best wat minder." Naar eigen zeggen geldt dit alleen in zijn persoonlijke leven. Wat betreft zijn muziek is hij een stuk duidelijker.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen