Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Catherine Keyl wil meer vrouwen op tv

Shownieuws

Catherine Keyl vindt het doodzonde dat het vrouwenpraatprogramma Vrouw & Paard stopt. "De opinieprogramma's worden beheerst door mannelijke presentatoren."

Catherine Keyl vindt het doodzonde dat het vrouwenpraatprogramma Vrouw & Paard van de buis wordt gehaald. "Na het mislukken van de Tafel van Vijf was er nog één programma over op tv waar vrouwen meningen kunnen uitwisselen, en dat was Vrouw & Paard", licht Keyl toe op haar website.

"De opinieprogramma's worden beheerst door mannelijke presentatoren", verklaart de presentatrice. "Toch is het, naast al die mannenmeningen, interessant een vrouwelijke invalshoek te horen."

Keyl vraagt zich af wanneer er een netmanager komt die verplicht een vrouw in de presentatie aanstelt. "Maar dan één met hersens en niet met uitsluitend een sexy uiterlijk, want we weten nu langzamerhand wel dat dat geen garantie is voor succes."

Keyl vindt dat het programma veel te weinig tijd heeft gehad om te bewijzen dat het genoeg kijkers kan trekken. "Als je een kijkerspubliek wilt opbouwen, moet je wekenlang op dezelfde tijd, op hetzelfde net, hetzelfde programma uitzenden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen