Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul McCartney lieflijk en knallend

Shownieuws

Paul McCartney gaf woensdag zijn eenmalige 'Good Evening…Holland'-concert. Het was waarschijnlijk de laatste keer dat hij in Nederland te zien is geweest.

Paul McCartney begon woensdagavond om stipt kwart over acht in het Arnhemse Gelredome aan zijn eenmalige 'Good Evening…Holland'-concert. Zeer waarschijnlijk was het de laatste keer dat hij in Nederland te zien is geweest. De 67-jarige muzikant uit Liverpool heeft gezegd dat deze wereldtournee zijn afscheid is van het grote toneel.

Bijgestaan door twee ijzersterke gitaristen, een puike toetsenist en een beest van een drummer zong Sir Paul zich een beetje schor door de eerste nummers. Het mocht de pret niet drukken. Na een pittige uitvoering van 'Drive My Car' en het massaal meegescandeerde 'Jet' uit de Wings-catalogus bleek dat McCartney ook een paar Nederlandse woorden heeft geleerd: "Good evening Holland…Alles goed?"

Een halfuur later raakte 'Macca' in zijn element toen hij de vioolbas verruilde voor een gitaar en later plaatsnam achter de vleugel. Een stemmige versie van 'The long and winding road' bracht het stadion in vervoering. Vreemde eend in de bijt was het pluggen van een nieuwe film met Robert De Niro, inclusief song en complete trailer. Zoals wel vaker kwam de ex-Beatle met de ongegeneerde commercie weg. Brood op de plank.

Na een korte ode aan zijn in 1998 overleden vrouw Linda ('My love'), een postume liefdesverklaring aan John Lennon ('Here today') en een eerbetoon aan George Harrison ('Something') kwam de band eindelijk goed op stoom. Al vond ook de meester zelf het vuurwerk bij 'Live and let die' een beetje 'too much'. Tegen het eind van de avond liet McCartney zien wat hij echt in zijn mars heeft: het lieflijke en akoestische 'Yesterday' ging naadloos over in de knallende elektrische paranoia van 'Helter skelter'.

De fans wilden natuurlijk meer, veel meer, maar na de combi 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band/The End' was het echt genoeg en verdween McCartney definitief achter de coulissen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen