Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regisseur 'New moon' komt op voor 'filmpiraat'

Shownieuws

Chris Weitz gaat de zaak tegen een vrouw die verdacht wordt van filmpiraterij bijwonen. De regisseur was verbaasd toen hij hoorde van de arrestatie.

(Novum/AP) - Chris Weitz gaat de rechtszaak tegen een vrouw die verdacht wordt van filmpiraterij bijwonen. De regisseur van 'The twilight saga: new moon' was verbaasd toen hij hoorde van de arrestatie van een vrouw uit Chicago. Ze werd opgepakt wegens het opnemen van een gedeelte van zijn film in de bioscoop.

In een e-mail aan de krant Chicago Sun-Times laat Weitz weten geschokt te zijn door de aanhouding van de vrouw. De vrouw in kwestie werd betrapt met drie minuten van de film 'New moon' op haar videocamera. Als ze schuldig wordt bevonden, hangt haar drie jaar cel boven het hoofd.

De vrouw beweert slechts het verjaardagsfeest van haar zus te hebben willen vastleggen op camera. Weitz is van mening dat er een verschil is tussen het beschermen van copyright op een film en het vervolgen van iemand 'die duidelijk geen intentie in de vorm van filmpiraterij had'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen