Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Travis Barker schikt zaak vliegtuigramp

Shownieuws

De zaak die Travis Barker aanspande in verband met het vliegtuigongeluk is afgerond. Bij het ongeluk raakte hij zwaargewond en overleden vier anderen

De zaak die Travis Barker aanspande in verband met het vliegtuigongeluk waarbij hij zwaargewond raakte en vier anderen overleden is afgerond. De drummer van Blink-182 en de gedaagden zijn tot een overeenkomst gekomen tijdens een bemiddelingssessie.

Barker klaagde onder meer de eigenaar van het toestel aan en een bedrijf dat voorziet in vliegtuigonderhoud. De muzikant eiste een schadevergoeding van bijna twintigduizend euro voor geleden pijn, verminking, derving van inkomsten en medische en juridische onkosten.

Ook de moeder van Barkers bodyguard, die bij het ongeluk om het leven kwam, trof volgens het Amerikaanse TMZ een schikking. Zij eiste een vergoeding voor geleden verdriet, onkosten voor de uitvaart van haar zoon en inkomstenderving. Wat de partijen precies zijn overeen zijn gekomen is niet bekend.

Bij het ongeluk, dat op 19 september 2008 plaatsvond op een vliegveld in South Carolina, raakten Barker en diens vriend Adam Goldstein, beter bekend als DJ AM, ernstig gewond. De twee piloten, de persoonlijk assistent van Barker en zijn bodyguard kwamen bij de crash om het leven. Een jaar later overleed Goldstein aan een combinatie van medicijnen en cocaïne.

Volgens de aanklacht was het toestel 'ondeugdelijk' en waren de piloten niet naar behoren geschoold. De privéjet raakte, waarschijnlijk wegens een klapband, van de landingsbaan en kwam in een zee van vuur tot stilstand op een nabijgelegen weg. Barker en Goldstein wisten het toestel tijdig te verlaten, maar liepen ernstige brandwonden op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen