Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ramses Shaffy begraven

Shownieuws

Ramses Shaffy is dinsdag begraven. De zanger en acteur werd ter aarde besteld op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Shaffy overleed een week geleden.

Ramses Shaffy is dinsdag in besloten kring begraven. De zanger en acteur werd ter aarde besteld op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Shaffy overleed een week geleden op 76-jarige leeftijd.

Naast goede vriendin Liesbeth List en actrice Kitty Courbois waren vrienden, familie en collega's uit het vak aanwezig op de begrafenis. Maandag bood Theater Carré gelegenheid aan het publiek om afscheid te nemen van Shaffy. Later wordt er nog een herdenkingsdienst georganiseerd 'om het leven van Shaffy te vieren'.

De chansonnier scoorde in de jaren zestig en zeventig grote hits met 'Sammy', 'Pastorale', 'Zing, vecht, huil, bid, lach, en bewonder' en 'Laat me'. In 2002 werd hij geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij leed aan slokdarmkanker en woonde de laatste jaren in een verzorgingstehuis. Ook had hij door zijn overmatige drankgebruik het syndroom van Korsakov. Zijn overlijden leidde tot veel emotionele reacties.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen