Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Naaktportret van Polanski goed voor 7600 euro

Shownieuws

Een naaktfoto van Roman Polanski en zijn vrouw Sharon Tate is voor zo'n 7600 euro geveild. Het portret ging maandag onder de hamer in New York.

Een naaktfoto van regisseur Roman Polanski en zijn vrouw Sharon Tate is voor ruim elfduizend dollar, ongeveer 7600 euro, geveild. Dat meldt veilinghuis Christie's dinsdag. Het portret ging maandag onder de hamer in New York. De geschatte waarde van het kunstwerk lag tussen de achtduizend en twaalfduizend dollar.

De foto is in 1969 gemaakt voor de rondreizende tentoonstelling 'The Art of Photography: 150 years-1839-1989'. De zwart-witafbeelding, gemaakt door de Britse fotograaf David Bailey, meet 84,4 bij 83,3 centimeter.

De geportretteerden zouden een tragische toekomst tegemoetgaan. De actrice Tate werd in 1969 vermoord in Los Angeles door de aanhangers van de sekteleider Charles Manson. Ze was toen acht maanden zwanger.

Polanski had in 1977 seks met een 13-jarige meisje, dat hij voor de daad drogeerde. De regisseur van films als 'Rosemary's baby' en 'The pianist' nam de benen om vervolging te ontlopen, en trof later een schikking. Hij vertrok richting Frankrijk. Eind september werd hij op verzoek van de Verenigde Staten in Zürich opgepakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen