Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clooney grapt over Oscar voor Batmanbobbel

Shownieuws

George Clooney is ooit nog in de running geweest voor een Oscar voor Beste Tok, zo zegt hij zelf. Dit was naar aanleiding van zijn spraakmakende Batman-kostuum.

George Clooney is ooit in de running geweest voor de Oscar voor Beste Tok, zo zegt hij zelf. Hij sprak hierover naar aanleiding van zijn spraakmakende Batmankostuum in 'Batman & Robin', een film die uiteindelijk als een van de slechtste films uit zijn carrière te boek is komen te staan.

"Er was sprake dat 'Batman & Robin' een Oscar zou krijgen", grapte de ster tegen de Amerikaanse MTV. "We zouden in aanmerking komen voor de Beste Tok Award. Toen die ineens niet meer werd uitgereikt, waren mijn kansen verkeken."

Het kostuum van Batman was toen de film uitkwam een grote bron van hilariteit voor zowel critici als bioscoopgangers. Zo had het toch al overdadig gespierde harnas ineens ook twee duidelijk zichtbare tepels en een tamelijk uit de kluiten gewassen plastic tok, om Clooneys edele delen te beschermen.

Een belangrijke reden dat George Clooney serieus genomen wordt in Hollywood is dat hij zichzelf niet al te serieus neemt, vooral niet zijn 'matige' films. Er is niemand die liever de draak steekt met zijn missers dan Clooney zelf.

Overigens is de nieuwste film van Clooney, 'Up in the Air', werkelijk een grote kanshebber voor de Oscars, met nominaties voor onder andere beste mannelijke hoofdrol (Clooney) en beste vrouwelijke bijrol (Anna Kendrick). De film gaat 14 januari in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen